Cerada za motor štiti od kiše

Motori su znatno osjetljiviji od automobila, te je potrebno više brinuti o njihovom očuvanju za vrijeme kišnih jesenskih dana. Sigurni smo da vam je vaš ljubimac na dva kotača veoma drag, te upravo zbog toga donosimo neke razloge zbog čega je cerada za motor njegova obavezna dodatna oprema.

Zbog čega vam treba cerada za motor?

Razne vremenske nepogode mogu oštetiti vaš motor, a vjerujemo da vam to nikako nije u cilju. Vjetar koji može nositi kamenje ili neke druge stvari koje mogu skinuti boju s motora, prljavština i obilna kiša mogu prouzročiti štetu, a da biste to sveli na minimum potrebna vam je cerada za motor. Ona će vaš motor štiti od svih tih vremenskih nepogoda, a njeno postavljanje i skidanje veoma je lako. O tome kako izabrati kvalitetnu ceradu pročitajte u nastavku

Odabir cerade za motor

Prilikom kupnje cerade veoma je bitno da znate za koji model ju kupujete, tj. koje su dimenzije vašeg motora. Najčešća greška koju ljudi rade je kupnja premale cerade koja u konačnici ne može priuštiti pravilnu zaštitu motoru. Izgled u prodavaonici može zavarati, jer „univerzalne“ cerade znaju izgledati jako veliko i prostrano u dućanu, no kada je pokušate montirati na vaš motor on ne ostaje cijeli zaštićen.

Materijal izrade cerada za motor

Cerade za motor izrađuju se od raznih materijala i to je glavni faktor kod cijene uz njenu veličinu. Najkvalitetnija i najisplativija cerada za motor je ona od poliestera koja je praktički nepoderiva i veoma otporna na vremenske uvjete. Nešto skuplje i kvalitetnije cerade znaju u unutrašnjosti imati i tanki sloj spužve koji će ga u slučaju udarca u motor zaštiti maksimalno.

Postavljanje i skidanje cerade

Cerada za motor veoma se lako postavlja i skida s motora, a nakon skidanja možete je otresti i složiti, te spremiti u motor. Nakon što stavite ceradu preko motora veoma je bitno da je pričvrstite s vezicama koje će se pobrinuti da je jak vjetar ne bi otpuhao. S vremena na vrijeme ceradu je potrebno oprati, a najlakši način za pranje je korištenje mlake vode i spužve. Nakon pranja ostavite je da se osuši i složite, te spremite u motor do sljedeće upotrebe.