Depilacija bikini zone: 8 stvari koje moraš znati prije depilacije

Kada je riječ o depilaciji može se slobodno reći da je svaka depilacija bolna, ali depilacija intimnih dijelova osim što je bolna također je vrlo često i nelagodna. Ipak, ljeti je neophodna ako se želiš skinuti u bikini i pokazati svoje tijelo. U suprotnom, prema tebi bi mogli biti upućeni pogledi „iz krivog razloga“. Prva depilacija intimnih dijelova možda nije najbolnija, ali definitivno je najneugodnija i najteža jer većina ljudi ne zna što ih očekuje. Odmah da te upozorimo, nije ni slično depilaciji nogu ili ruku.  

Prije svoje prve intimne depilacije bitno je da znaš ovih nekoliko stvari:

  1. Bit ćeš potpuno razotkrivena

Moraš se pripremiti na to da svoje najintimnije dijelove pokažeš nekom koga ne poznaješ, ili možda poznaješ – u oba slučaja neće to biti najprijatniji osjećaj. Slično je kao odlazak ginekologu. Ali imaj na umu da je to njihov posao te da oni u „gledanju“ tuđih intimnih dijelova ne vide ništa sramotno i neugodno.

  1. Ne smiješ se brijati bar 7 dana prije

Najgora stvar prije depilacije voskom je ta što moraš pustiti dlačice da izrastu. To znači da bar sedam dana prije depilacije nema brijanja! Često je to i preko sedam dana, ovisno o tome koliko ti brzo dlačice rastu. U suprotnom, dlačice se neće moći počupati dovoljno dobro i depilacija će biti neuspješna, ali i dalje bolna.

https://www.youtube.com/watch?v=NQccPg1JmSE

  1. Ne bi trebala imati seks ili vježbati bar 24 h poslije depilacije

Bilo kakvo trenje ili prekomjerno znojenje nije preporučljivo minimalno 24 h nakon depilacije. Razlog je taj što već nadraženu koži može dodatno nadražiti. Zato, zaboravi na spolne odnose i tjelovježbu dok se tvoja koža ne smiri (ako imaš osjetljivu kožu moglo bi potrajati i malo dulje).

  1. Prije depilacije istuširaj se

Tuširanje prije depilacije ima dvije koristi. Prvo, skinut ćeš masnoću s kože te će vosak bolje i lakše prianjati na tvoju kožu. Drugo, osjećat ćeš se čisto i mirisno te će te biti manje sramota dok ti kozmetičarka bude dodirivala i „zavirivala“ u intimne dijelove. Samo prilikom tuširanja ne koristi gelove i kupke za tuširanje, radije koristi obični sapun koji će isušiti tvoju kožu i olakšati depilaciju.

  1. Obuci pamučnu i udobnu odjeću

Depilirano područje će biti crveno, bolno, iritirano i sve što obučeš dodatno će nadražiti tvoju već nadraženu kožu. Zato je najbolje da obučeš pamučnu trenirku koja ti je malo šira. Tako se neće trljati od tvoju kožu i koža ti se neće oznojiti. Nikako nemoj nositi čipkano donje rublje!

  1. Da, depilacija bikini zone je bolna

Kada ti netko otkine dlačice iz korijena to mora biti bolno, ali ne onoliko koliko drugi pričaju. Doživljaj je subjektivan – netko bolje podnosi bol, a netko slabije. Isto tako, netko ima jači korijen dlake pa je i bol jača, ili osjetljiviju kožu pa vrući vosak može pojačati bol na takvoj koži. Ne razmišljaj mnogo o tome što su ti prijateljice rekle, već tijekom depilacije razmišljaj o nekim drugim stvarima. Ili, ako znaš da teško podnosiš bol, možeš popiti tabletu protiv bolova pola sata prije depilacije.

  1. Osiguraj si piling protiv urastanja dlaka

Gotovo svakoj drugoj ženi i djevojci urastaju dlačice nakon depilacije voskom, kako na nogama tako i na intimnim dijelovima tijela. Stoga ne bi bilo loše da si osiguraš piling koji ćeš raditi nakon depilacije. Obavezno sačekaj da prođu bar 24 h prije pilinga da bi ti se nadražena koža smirila! Piling možeš raditi piling-jastučićem, rukavicom ili nekom manje agresivnom četkom. Možeš koristiti i piling na bazi soli ili šećera. Svakako je bolji izbor od kemikalija koje se ne preporučuju za intimne dijelove.

  1. Razmišljaj pozitivno

Ako te je strah zbog prve depilacije ili se bojiš da će mnogo boljeti, znaj da će depilacija bikini zone pridonijeti tvom cjelokupnom izgledu. Bar mjesec dana nećeš se morati boriti s dlačicama na intimnom području, moći ćeš nositi bikini kakav poželiš ne razmišljajući o tome je li sve u redu „tamo dolje“, a tvoji intimni dijelovi će biti glatki i nježni.

Razmišljate o psihoterapiji, međutim u blizini nemate kvalificiranog psihoterapeuta? Postoji problem koji vam stvara brigu i nezadovoljstvo, motivirani ste potražiti stručnu pomoć. Čitajte više …

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.