Ekstenzije za kosu unijet će novost u vaš stil

Mnogi ljudi se danas sve više opterećuju izgledom svoje kose. Neki nikad nisu bili zadovoljni njome, neki su ju uništili raznim tretmanima (ombre, bojanje, balayage, korištenje topline), a neki su zbog zdravstvenih ili genetičkih faktora počeli gubiti kosu.

Iako se često čini kao da je briga oko kose dosta površna stvar i da se ne bismo trebali toliko zamarati svojim izgledom, mnogima ovo jako utječe na samopouzdanje i imaju osjećaj kao da gube identitet. S druge strane, neki vole eksperimentirati i općenito žele više kose, gušću kosu ili dulju kosu.

Postoji mnogo vrsta ekstenzija na tržištu

Ekstenzije za kosu se dijele s obzirom na nekoliko različitih stvari. One se dijele prema duljini, materijalu i načinu stavljanja. Stvar s duljinom je jasna: mjere se centimetri i, eventualno na američkom tržištu, inči. Prema materijalu ih možemo podijeliti na one od prirodne kose, one od sintetike, one od polimera i slične. Najskuplje i najkvalitetnije su prirodne, ali danas postoje jako dobre sintetičke perike. Pazite da štedeći novce ne izaberete ekstenzije loše kvalitete koje nećete moći iskoristiti.

S obzirom na način stavljanja, postoje one koje se lijepe dvostrukim ljepilom, postoje ekstenzije za kosu na gumice, postoje one koje se ušivaju u vaše pletenice, postoje cijele perike, postoje one se zakače klipovima… Zaista je mnogo opcija.

Svatko može naučiti stavljati ekstenzije

Stavljanje ekstenzija početnicima se može činiti dosta komplicirano. Bilo bi najbolje kada biste se savjetovali s frizerom/frizerkom i platili njima prvo stavljanje. Oni bi vam tada objasnili proces, dali savjete i pomogli s razumijevanjem. Pametna je ideja i savjetovati se s profesionalcem prije same kupovine. Vaš stilist najbolje zna karakter vaše kose i tada on može dati konstruktivnu kritiku.

Ako ste znatiželjni, možete se odmah raspitati i o procesu održavanja ekstenzija: to je isto jako bitno.

Evo na što paziti prilikom kupovine ekstenzija za kosu

Nemojte pretjerati s duljinom. U nekom trenutku duga kosa više nije atraktivna, već postaje „zapuštena“ i „neuredna“ te, koliko god je čista, izgleda prljavo. Pazite na nijanse. Osim boje, morate pogoditi i „temperaturu“ kose. Pratite svoje podtonove i s obzirom na njih kupite one ekstenzije za kosu koje bi vam mogle dobro pasati. Nikako nemojte pokušavati mijenjati svoj imidž na neki način s ekstenzijama!

Planirate li napraviti novu tetovažu? Zatim pročitajte članak pod temom krema za njegu tetovaže.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.