Epsonova priča o neočekivanom uspjehu

Epson

Iz zemlje inovacije u tehnologiji, Japana, već gotovo 80 godina, Epson svijetu donosi mnoga zanimljiva i inteligentna rješenja za svakodnevne probleme. Od svojih skromnih početaka u ratom zahvaćenom Japanu, do najvećeg proizvođača printera na svijetu, Epson je prešao dug put pun zanimljivih izazova. A sve to kako bi danas postao velikan u svijetu tehnologije, informatike, automatizacije i ispisa.

Epson toner
Kompatibilan toner za Epson

Njihova kvaliteta printera i danas je nenadmašiva, a najbolja potvrda je to da se njihovim printerima koriste mnogi stučnjaci iz različitih kreativnih branši, u kojima je kvaliteta ispisa i pouzdanost na prvom mjestu.

Od satova do printera

Epson je svjetlo dana ugledao u svibnju 1942., pod imenom Daiwa Kogyo, čiji je osnivač bio lokalni trgovac iz grada Suwa u Japanu. U početku, tvrtka se bavila izradom dijelova za satove i satovima, u radionici površine 230 m2, no tijekom idućih desetljeća mnoge inovacije u svijetu satova i pametna ulaganja pretvorila su tvrtku iz uspješnog lokalnog posla u sve poznatiji brand – Seiko.

Ipak, prava eksplozija desila se dolaskom ljetnih Olimpijskih igara u Tokiju, kada je upravo Seiko odabran kao službeni mjerač vremena. Mjerač vremena s mogućnošću tiska bio je jedan od zahtjeva na Olimpijskim igrama, što je natjeralo Seiko da krene u razvijanje printera za svoje potrebe. Nekoliko godina nakon toga, Seiko je na tržište izbacio prvi mini printer, koji je uskoro svoje mjesto pronašao uz mnoge kalkulatore. Seiko grupa uskoro je dobila novu članicu, Epson, (ime nastalo kao kratica za „Son of Electric Printer“), čime je počelo novo doba inovacija u svijetu tiska.

Svjetska dominacija tvrke Epson

Iako je sve počelo od jednog malog printera, Epson je danas, zahvaljujući trudu, radu i neiscrpnoj kreativnosti mnogih stručnjaka, jedan od vladara na tržištu printera. Oni danas proizvode različite vrste printera:

  • inkjet
  • matrične
  • laserske

Također se bave i proizvodnjom tinte i tonera.Iako je sama tvrtka stacionirana u Japanu, Epson ima brojne podružnice diljem svijeta, što mu omogućuje konkuriranje na tržištu gotovo svih zemalja, ali i direktan kontakt s kupcima, što se pokazalo kao veoma plodonosan koncept rada. Japanska kvaliteta i dugotrajnost svojstva su koja možete očekivati od svih njihovih uređaja, kojih na tržištu zbilja ima mnogo, pa ćete zasigurno pronaći nešto i za svoje potrebe.

Kada kupujete power bank važan je kapacitet power banka, odnosno broj punjenja uređaja od 0% do 100% koju vam on može pružiti jednim punjenjem. Više o tome možete pročitati ako slijedite linku.