Gumi tepisi za auto se lako održavaju

Gumi tepisi za auto po mjeri

Obavezna oprema uz automobil su tepisi, koji štite podnožje interijera od prljavština. To je ujedno i najpodložniji dio automobila za prljanje i uništavanje, stoga je potrebno imati adekvatnu zaštitu. Vlaga, blato, prljavština i razne druge stvari mogu se preko obuće unijeti u automobil. Gledring gumi tepisi za auto su odličan odabir za zaštitu interijera, jer se lako održavaju i odlično štite od vlage ili prljavštine.

Tekstilni ili gumeni auto tepisi?

Dvije su glavne vrste materijala od kojih se izrađuju auto tepisi, a to su tekstil i guma. Razlika je vidljiva golim okom, no koji materijal je bolji odabir? 

Već iz naslova teksta možete prepoznati da su gumi tepisi za auto apsolutni favorit u ovoj borbi, a razloga za to ima mnogo:

  • bolje štite od vlage i prljavštine
  • lakše se održavaju i čiste
  • traju dulje vremena

Tekstilni tepisi su danas sve manje popularni, jer je njihovo održavanje znatno zahtjevnije i lakše se prljaju.

Čišćenje tehnika

Jedina mana, tj. stvar u kojoj su tekstilni tepisi za auto bolji od gumenih je izgled, no ako tražite funkcionalnu zaštitu, tada vam ne bi trebali biti prvi izbor. U slučaju da se tekstil zaprlja koristi se kozmetika za auto. Potrebno ga je oprati s četkom i deterdžentom te treba dugo vremena dok se osuši, dok se gumeni tepisi jednostavno mogu oprati s mlazom vode i osušiti za svega nekoliko minuta na suncu.

Video: Sredstvo za čišćenje gumi tepisa

U slučaju nekih većih prljavština, potrebno je koristiti deterdžent, no i dalje je samo pranje gume puno jednostavnije, brže i lakše od čišćenja tekstila. Zbog toga bi upravo oni trebali biti vaš prvi izbor.

Gledring auto tepisi

Auto tepisi Gledring su jedni od najpoznatijih i najkvalitetnijih na tržištu. Ova marka se može pohvaliti dugogodišnjom tradicijom, koja je započeta davne 1949. godine. Veliko iskustvo i posvećenost proizvodnji tepiha omogućilo je da današnji gumi tepisi za auto budu kvalitetni i estetski lijepi.

Gumi tepisi za auto
Gumi tepisi za auto jednostavno mogu oprati

Dodatna prednost su Gledring gumi tepisi za auto po mjeri, koji će odlično pristajati u interijer određenog automobila. Univerzalni auto tepisi se izrađuju prema određenim nacrtima i zbog masovne proizvodnje koštaju manje, no tepisi po mjeri pružaju nemjerljivo bolji izgled i savršeno se sklapaju s vozilom.

Gumeno korito za prtljažnik

Još jedna veoma korisna stvar za zaštitu originalnog interijera vozila i čuvanje njegove vrijednosti je gumeno korito za prtljažnik. Upravo u prtljažniku nerijetko vozimo razne stvari koje ga mogu zaprljati ili uništiti, stoga je korito odličan način zaštite. Kupnjom gumi tepiha i korita vaš će automobil biti odlično zaštićen.