I tetovaže morate njegovati

Krema za njegu tetovaže nahrani kožu

Tetovaže su u posljednjih nekoliko godina postale izuzetno popularne, stoga se povećao i broj krema za njegu tetovaže koje se nude na tržištu. Kako bi vaša tetovaža što duže izgledala lijepo, važno ju je njegovati pravilno i paziti na nju. 

Na kraju dana, tetovaža se nalazi na živoj koži koja ima svoje potrebe. Stoga to nikako ne biste smjeli zanemariti i morate je redoviti njegovati, pogotovo neposredno nakon tetoviranja.

Njega za vrijeme zacjeljivanja tetovaže

Njega tetovaže pogotovo je važna kada se govori o periodu zacjeljivanja. Taj je period najvažnije doba koje će odrediti kako će vaša tetovaža izgledati, koliko će biti trajna i hoćete li na njoj morati napraviti određene popravke. Upravo radi toga, važno je da se odabere prava krema za njegu tetovaže, koja će nahraniti kožu, a ujedno neće utjecati na razmnožavanje bakterija. 

Krema za njegu tetovaže istakne boje i linije tetovaže
Krema za njegu tetovaže da koži lijep i zdrav izgled

Krema koju nanosite za vrijeme zacjeljivanja tetovaže također bi trebala dati koži da diše, kako bi proces zacjeljivanja bio što brži, stoga je potrebno izbjegavati teške i masne kreme za njegu tetovaže.

Njega tetovaže nakon zacjeljivanja

Nakon što tetovaža zacijeli, izbora kreme za njegu tetovaže ipak je više. Za sunčanog dijela godine, ako vam je tetovaža izložena suncu, dobro je odabrati ona koja ima zaštitni faktor. Možete je kombinirati i s kremom za sunčanje, ako je sunce vrlo jako. Ako sunčeve zrake pak nisu briga, onda je tetovažu najbolje njegovati onima koje su iznimno hranjive i hidratantne, pa će samim time koži dati dodatan sjaj.

Ako niste sigurni odakle početi, i obično mljeko ili losion za tijelo dobar su početak, no želite li istaknuti ljepotu svoje tetovaže, bolje je odabrati neku specijaliziranu.

Tetovaža kao nova

Krema za njegu tetovaže posebno su osmišljena kako bi:

  • Nahranila kožu 
  • Dala koži lijep i zdrav izgled
  • Istaknula boje i linije tetovaže
  • Učinila tetovažu ujednačenijom i ljepšom

One su uglavnom mogu početi nanositi na tetovažu čim ona zaraste, te će štititi kožu (i tetovažu) od starenja i stvaranja bora. Uz to, najčešće sprječavaju isušivanje kože, uklanjaju mrtve stanice kože i imaju antibakterijska i protuupalna svojstva, što će omogućiti vašoj tetovaži da već nakon nekoliko mazanja izgleda ljepše, novije i jasnije.