Još više toliko potrebnog dodatnog prostora

Mnogi današnji automobili na prvi pogled izgledaju dosta prostrano. Ali problem nastaje kada treba u njega spremiti više stvari koje želimo ponijeti sa sobom. Tada u prtljažniku često nedostaje još malo prostora. A spremanje stvari na stražnja sjedala nije uvijek praktično. Jedna od najpraktičnijih stvari za koje se možete odlučiti u tom trenutku su krovne kutije.

One nude baš taj dodatni, potrebni prostor u koji ćete pospremiti sve one stvari koji vam ne stanu u prtljažnik.

Što su krovne kutije

Krovne kutije spadaju u auto opremu koja služi da vam poveća prostor za pohranu stvari. Iz samog naziva se može zaključiti da se postavljaju na krov automobila. A postavljaju se na nosače. Ima li vaš automobil nosače, onda ne biste trebali imati problema s postavljanjem. Ako ih nema, tada ćete ih morati kupiti.

Postoje i kompleti u kojima ćete dobiti i krovnu kutiju i nosače, a takvo rješenje je često i financijski isplativije nego da ih kupujete pojedinačno.

Savjeti za korištenje krovne kutije

Budući da se krovne kutije nalaze na krovu automobila, potrebno je paziti na njihovu sigurnost. Nikako ih nemojte zaboraviti zaključati na nosače, a i nikako nemojte zaboraviti zaključati njihov poklopac. Što se tiče slaganja, pokušajte sve ravnomjerno rasporediti, pogotovo ako spremate neke veće i teške objekte.

Iako su krovne kutije dizajnirane za razne vremenske uvjete, odnosno neće im smetati niti prevelika hladnoća niti vrućina, ipak ih je bolje skinuti, ako ih dulje vrijeme nećete koristiti. Automobil na kojem se nalazi krovna kutija može trošiti i čak nešto više goriva, a nepotrebno je da ju vozite na krovu i ostavljate da se s vremenom troši.

Kapaciteti

Kada se govori o veličini krovne kutije, onda se zapravo govori o kapacitetu. Na isti način se označava i veličina prtljažnika automobila. Kapacitet se izražava u litrama i mnogi će na tememelju toga teško procijeniti stvarnu veličinu. No, uvijek taj kapacitet možete usporediti s kapacitetom svog prtljažnika i dobiti određenu predodžbu.

Druga opcija je da odete direktno u trgovinu te da zatražite prodavača da vam pokaže model koji vas zanima kako biste na licu mjesta vidjeli koliko stvarno ima mjesta u unutrašnjosti.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.