Kvalitetni zubni implantati

Zubi su najveće blago čovjeka i bez njih bile bi mu otežane obavezne funkcije žvakanja hrane. Kako bi cijela usna šupljina mogla kvalitetno i bez problema obavljati posao, važno je da vam ne nedostaje jedan ili više zubiju. U tom slučaju, potreban je njihov nadomjestak, a zubni implantati su najbolje rješenje. Oni će vam vratiti samouvjerenost i više nećete morati brinuti o tome kako pričate, jedete hranu ili koliko jako se smijete. Sve o tome što su implantati, te kako se postavljaju saznajte u nastavku teksta.

Što su implantati?

Zubni implantati su umjetni dodatak zuba na mjestu gdje on fali. Oni su kvalitetno i dugoročno rješenje problema i ugrađuju se u kost. Čeljusna kost mora se bušiti, te se u nju stavlja implantat i on dugoročno zamjenjuje izgubljen zub. Implantati su u obliku vijka i stavljaju se u čeljusnu kost, a nakon njihovog postavljanja veoma je bitno da oni kvalitetno srastu sa samom kosti. Nakon postavljanja nećete ni primijetiti da vam fali zub, jer oni savršeno nadomještaju gubitak i osjećaj je jednak kao i kod prirodnog zuba. Naravno, njihovo održavanje je veoma bitno i da bi što dulje bili kvalitetni potrebno im se je posvetiti.

Trebate li implantate?

U slučaju da ste izgubili jedan ili više zubiju, veoma je bitno da ih što prije nadomjestite. U slučaju da na dugoročno imate prazno mjesto u čeljusti, postoji mogućnost kvarenja rasporeda i ostalih zubi i zbog toga je rupu bitno popuniti što prije. Zubi implantati se sastoje od zubnog vijka, nadogradnje koja se postavlja u vijak, te krunice koja mijenja zub. Puno su bolje rješenje od nosača mosta koji se postavljaju na susjedne zube i u tom slučaju uništavaju susjedne zube. Implantati s druge strane su samostalno rješenje i nije potrebno brušenje susjednih zubiju i njihovo uništavanje.

Najveća prednost i razlog zbog kojeg biste se u slučaju gubitka zuba trebali odlučiti na implantate su njihova dugotrajnost, ne uništavanje ostalih zubiju i prirodan osjećaj kao da se u čeljusti nalazi pravi zub. Oni ne utječu na ostale zube, i omogućuju vam slobodno smijanje, bez potrebe za skrivanjem zubiju rukom u slučaju nedostatka jednog ili više zubiju.