Motor neće upaliti. Provjerili ste svjećice?

Ustali ste rano ujutro, obučete se, popijete kavu, sve vam ide po planu, i odlazite od kuče. Dođete do automobila, sjednete u njega, probate ga upaliti, a on ne radi? Što sada? Mogućnosti u takvim primjerima ima mnogo, ali zašto bih najprije počeli pri onim najvećim problemima, ako možete jednostavno – najprije je potrebno provjeriti, dali je možda vaš akumulator završio sa karijerom u vašem automobilu – ako niste kroz noć ostavili upaljena svijetla ili radio i vani nije baš neki mraz, onda to nije pravi razlog zašto vaš motor ne želi upaliti.svjećice Sljedeće stvar koja bih vam mogla praviti probleme kod vašeg motora su kabeli – ako imate automobil na kakvom parkiralištu, gdje ponekad vidite kune, onda provjerite i taj detalj na automobilu.

Ako još uvijek niste pronašli problem, onda ćete morati tražiti naprijed – na primjer jedan od mogućih zašto vaš motor neće upaliti su svjećice. Ako su one već malo zastarjele, postoji mogućnost, da od sebe više ne daju dovoljno energije, da bih ona mogla upaliti benzin u vašem automobilu. To će svakako biti znak, da ćete morati ili potražiti nekog mehaničara, koji će odraditi koje svjećice su prave za vaš motor i nakon toga ih i namjestiti u njega. To na kraju krajeva i nije baš neki jaki trošak, pa tako nemojte brinuti, ako se vam kada desi nešto slično.

Naravno, to su samo neke od jednostavnih mogućnosti, koje možete provjeriti, prije nego dođe do panike, zašto vaš automobil neće upaliti. Ako sva ta jednostavna rješenja ne pokrenu vašeg motora, onda ćete pak trebati pravog mehaničara, koji će vaš automobil priključiti na računalo i putem njega provjeriti gdje stoji problem – takva pretraga će vas naravno stajati nekoliko novca, a na kraju krajeva i rješenje problema vjerojatno neće biti tako jednostavno, kao što je na primjer mijenjanje akumulatora, kabela za paljenje ili svjećica u vašem motoru.