MSM u prahu je odličan dodatak prehrani

MSM u prahu poznat je i kao mineral ljepote

Ako ste upoznati s prirodnom medicinom, tada ste zasigurno čuli za dodatak prehrani MSM u prahu. Ovaj prirodni dodatak prehrani pomaže našem organizmu u raznim procesima i u posljednjih nekoliko godina postaje sve popularniji. Samo neki od benefita koje dovodi njegova redovna konzumacija su energičnost, uklanjanje toksina i boli u mišićima, a osim kroz oralnu konzumaciju koristi se i kao dodatak kozmetičkim proizvodima. 

Kroz ovaj tekst upoznati ćemo vas s ovim organskim spojem sumpora (metil sulfonil metanom) i uputiti vas u sve njegove pozitivne učinke na tijelo.

Dobrobiti MSM u prahu
MSM u prahu dodatak prehrani

Što je MSM u prahu?

MSM je organski oblik sumpora, jednog od najvažnijih gradivnih elemenata organizma. On je zaslužan za razne bitne funkcije tijela, a neke od njih su:

  • pomaganje tijelu u gradnji stanica
  • otklanjanje kožnih problema i alergija
  • smanjivanje upala i ublažavanje boli u mišićima
  • čišćenje tijela od toksina

MSM u prahu dodatak prehrani je izrazito popularan zadnjih godina, kako se njegova učinkovitost kod raznih tegoba klinički potvrđuje. Zbog toga trenutno predstavlja jedan od najpopularnijih suplemenata, koji koriste i mladi, i stari.

Dobrobiti MSM u prahu

Osim što je koristan za razna poboljšanja odvijanja prirodnih procesa u tijelu, konzumiranje MSM u prahu može donjieti i razne druge prednosti te riješiti mnoge tegobe. Neke od njih su:

  • veća dostupnost kisika u tijelu i samim time više energije
  • veća mentalna bistrost i bolje pamćenje
  • ublažavanje menstrualnih tegoba kod žena
  • bolja probava i brži oporavak tijela od napora

Svi ovi razlozi koje smo kroz tekst naveli glavni su razlog zbog čega je pametna redovna konzumacija MSM u prahu dodatka prehrani. Mnogi ljudi su kroz kratak period konzumacije osjetili sve dobrobiti ovog suplementa i potvrdili njegovu djelotvornost.

Konzumacija MSM u prahu

Dodatak prehrani MSM u prahu može se konzumirati oralno ili koristiti lokalno u kozmetičkim preparatima. Kod oralnog konzumiranja bitno je da pazite na preporučeni dnevni unos i u slučaju da pijete neke lijekove prije konzumacije provjerite s liječnikom. Preporučeni dnevni unos je od 3 do 6 grama, a preporuka je konzumirati ga s vitaminom C (npr. voda s limunom), kako bi imao bolju apsorpciju u organizmu.

Video: MSM je čudotvorni prah

Kod lokalnog korištenja MSM se najčešće dodaje u kozmetičke proizvode, poput maske za kosu ili pilinga za lice. Ovaj dodatak prehrani možete naručiti u web trgovini Nature’s Finest, koja već dugi niz godina prodaje razne prirodne dodatke prehrani za poboljšanje zdravlja. Jednostavno odaberite proizvod, izvršite narudžbu i paket će biti dostavljen na vaše mjesto stanovanja.