Nadutost i gasovi u stomaku prirodni lek

Nadutost i gasovi u stomaku prirodni lek

U današnje doba, naša probava može biti puno kompliciranija i puno bitnija no što mi mislimo. Naša crijevna flora, zdravlje našeg želuca i našeg probavnog trakta preduvjeti su za općenito zdravlje našeg tijela i mnoge druge stvari mogu postati problematične ako ne riješimo ovaj inicijalni problem.

Nadutost i plinovi relativno su česta pojava i mogu biti rezultat mnogih stvari. Danas ćemo proširiti naše znanje o zdravlju i raspraviti kako prirodno riješiti ove probleme, a ne maskirati ih farmaceutskim proizvodima koji često samo miču simptome.

Što je nadutost i zašto imamo plinove?

Nadutost i gasovi u stomaku prirodni lek (https://www.donat.mg/bs/nadutost-neprijatan-osjecaj-u-stomaku/) mogu biti razni proizvodi, koji su dostupni u trgovinama, a jedan od njih je Donat Mg. Nadutost jednako pogađa i muški i ženski rod, posebno kao zatvor u trudnoći, a radi se o osjećaju zasićenosti i zadržavanju zraka, rjeđe tekućine, u donjem dijelu probavnog trakta. Rezultat nadutosti su plinovi, prirodna reakcija tijela i način da se tijelo oslobodi svog tog zraka koji ga smeta.

Nadutost i gasovi u stomaku prirodni lek

Razlozi za nadutost i plinove su prezasićenost hranom i prepunjenost želuca. Nakon nekog velikog obroka, nije rijetko osjetiti nadutost. Nezdrave namirnice i one koje imaju puno ugljikohidrata ili rafiniranog šećera često su dodatni aktivatori ovakvog stanja. Ako previše konzumirate vlakna, to je također potencijalni uzrok.

Postoje i zdravstveni uzroci kao gastroenteritis, osjetljivost na određene namirnice, sindrom iritabilnog kolona, ali i celijakija te kandida. Kod žena je potpuno normalno osjećati nadutost prije ili poslije mjesečnice, s obzirom na to da se radi o hormonalnim promjenama na koje mi ne možemo utjecati.

Kako riješiti plinove i nadutost na prirodan način?

Kad kažemo nadutost i gasovi u stomaku prirodni lek, mislimo na zdrav način – bez tableta i farmaceutskih dodataka. Najveću korist ćete osjetiti od promjene navika. Ako prestanete unositi puno soli, mesnih prerađevina, gazirana pića i alkohol, osjetit ćete jako veliku razliku, a veliku ulogu u pomoći može imati i Donat Mg.

Video: Kako rešiti problem gasova i nadutosti (stomačni problemi)

Jedite nekoliko manjih obroka dnevno, dobro žvačite, ne kuhajte u slanoj vodi ako ne morate i općenito se pokušajte hraniti s manje soli. Ne žvačite žvake, pijte jogurte i pokušajte jesti hranu s B6 i E vitaminima. Ako to ne možete, onda suplementirajte te dodatke.

Ako ste u mogućnosti testirati se na intoleranciju na određenu hranu, u tom slučaju bi bilo dobro da to napravite i vidite postoji li određena hrana koja vas specijalno smeta i koja je uzrok cijelom vašem problemu.