Paletni regali za skladište olakšavaju organizaciju

Dobro organizirano i pristupačno skladište veoma je bitno bez obzira kojim poslom se bavite. Lako pronalaženje proizvoda ili dijelova koje koristite u izradi i sigurno čuvanje olakšat će vam izradu i prodaju te omogućiti da u svakom trenu znate koliko čega imate.

Ipak, skladišta su često ograničena prostorom, pa je zbog toga veoma bitno dobro ih organizirati i iskoristiti sav prostor koji vam se nudi. Upravo iz tog razloga, svako skladište treba dobro koncipirane paletne regale za skladišta. Bolja organizacija i iskorištavanje prostora, lakše dohvaćanje i uređeniji izgled sigurno su nešto čemu težite u svom skladištum, stoga ostvarite svoje ciljeve i olakšajte si posao.

Prilagodljivi i fleksibilni regali

Paletni regali za skladište gotovo pa su nezaobilazan dio namještaja u svakom skladištu. Najčešće se rade po mjeri, kako bi se mogli bolje prilagoditi zahtjevima korisnika i mjerama prostora, kao i dimenzijama proizvoda koji se na njima skladišti. Njihova fleksibilnost u dizajnu i dimenzijama omogućuje najbolje iskorištavanje prostora u kojemu se nalaze, ali također i stvaranje prostora za izravan prilaz i lakše dohvaćanje svake palete.

Mogu se prilagoditi potrebama i što se tiče nosivosti, pa ne morate brinuti o sigurnosti i stabilnosti regala i paleta, čak i ako na njega odlažete predmete teške i po nekoliko tona. Ovo je pogotovo važna značajka za velika skladišta u kojima nosivost i stabilnost regala mora biti značajno veća, jer se na njima odlaže mnogo više paleta nego što je uobičajeno.

Standardno ili prilagođeno rješenje za skladišta

Regali za skladište ipak se najčešće prodaju u standardiziranim oblicima, koji su najbolji odabir za skladišta širokog spektra različitih vrsta robe, koja najčešće nemaju standardizirane veličine pakovanja. Time se pojednostavljuje organizacija te smanjuje gubitak prostora i potreba za dodatnim prilagođavanjem skladišta, pogotovo ako se asortiman često mijenja.

Ipak, ako se u skladištu čuva relativno sličan asortiman u pakovanjima koja ne variraju jako u dimenzijama, regali za skladište se mogu dizajnirati posebno za tu svrhu te poboljšati posebnim profilima konstrukcije i dodatnim elementima koji povećavaju nosivost i mogućnost prilagodbe u posebnim situacijama. Ipak, uz prilagođen dizajn, važno je potražiti regal s kvalitetno izrađenim i dobro zaštićenim elementima, što će omogućiti dugotrajnost i pouzdanost.