Pomoć u održavanju mladenačkog izgleda

Krema protiv bora osim smanjenja bora trebala bi i hidratizirati kožu

Borba s borama postaje sve važnija za mnoge ljude kako odmiču godine, a posebno za žene. Iako ništa ne može pobijediti brzinu i efikasnost plastične kirurgije, važno je imati na umu kako se veliki efekti mogu postići i dobrim odabirom kreme protiv bora te njenim pravilnim i svakodnevnim korištenjem.

Danas se na tržištu mogu pronaći razni proizvodi od različitih proizvođača pa kupci imaju problema s odabirom onog odgovarajućeg.

Odgovorite na potrebe svoje kože

Prije no što se uputite u kupnju krema protiv bora, dobro je znati na koje potrebe vaše kože ona mora odgovoriti. Bore nastaju zbog smanjenja količine kolagena u tijelu, što je normalna pojava. Manjak kolagena utječe na gubitak elastičnosti kože, zbog čega nastaju trajne bore na koži, koje se ne miču čak i kada je lice opušteno. 

Najbolja krema protiv bora prije svega trebala bi pomoći vratiti bar dio elastičnosti koži, no to je samo dio priče. Ona mora također i:

  • Nahraniti kožu
  • Zaštititi kožu
  • Dati koži mladenački sjaj

Bez svega toga, koža će izgledati beživotno i staro.

Birajte kremu protiv bora prema sebi

Kremu protiv bora treba birati prema tipu kože koju imate, ali i starosti kože. Rezultate nemojte pokušati pospješiti kupnjom kreme koja je određena za stariju dob, jer tako koži možete samo uskratiti važne hranjive tvari koje su joj u tom trenutku potrebne. 

Najbolja krema protiv bora
Krema protiv bora trebala bi vratiti bar dio elastičnosti koži

Krema protiv bora osim smanjenja bora trebala bi i hidratizirati kožu, a u najboljem slučaju je i zaštititi od negativnih utjecaja izvana, poput upala ili sunca. Uz to, mora odgovarati tipu kože koji imate, inače će samo dodatno stvoriti probleme. Za kupujte kreme protiv bora koje odgovaraju osjetljivoj, masnoj, suhoj ili kombiniranoj koži, ovisno tome kojoj skupini pripadate!

Tehnika pravilnog nanošenja kreme

Na kraju, kremu protiv bora treba znati i dobro nanijeti, a prvi je korak da provjerite imate li dnevnu ili noćnu kremu. Dnevna krema protiv bora nanosi se u tankom sloju na čistu i suhu kožu. Brzo se upija, pa na nju nakon nekoliko minuta možete nanijeti šminku, jer ne ostavlja tragove na površini kože.

Noćna krema protiv bora mnogo je hranjivija te se upija sporije, no predviđeno je da djeluje cijelu noć pa dublje hrani kožu. Važno ju je nanijeti na kraju, nakon svih drugih preparata. Obje kreme potrebno je polako i temeljito umasirati u kožu, kako biste potakli prokrvljenost i omogućili joj što dublje prodiranje.

Kozmetika za kosu dijeli se prema tipu kose i stanju kose

Kozmetika za kosu dijeli se prema tipu kose i stanju kose. Tako je na tržištu moguće pronaći šampone za suhu kosu, za oštećenu kosu, za farbanu i lomljivu kosu i slično.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.