Pozadine za zidove su ponovno u modi 

Pozadine za zidove, odnosno tapete, jako su popularne u svijetu interijera. One su često vrlo dobro i jeftino rješenje za lijepo uređenje doma. Ne morate se previše truditi, samo ih morate postaviti po zidovima. Zaista nije teško. No, i s njima treba oprezno rukovati. Tapeta može uvelike promijeniti prostor i napraviti od njega nešto potpuno novo. Ako izaberete pogrešnu vrstu tapete i pogrešan dizajn, možete negativno utjecati na cijeli prostor.

Savjeti za kupnju pozadina za zidove

No, pređimo na savjete. Prvi savjet koji imamo za vas je. Kupujte samoljepljive tapete i vinil premazane pozadine za zidove. One su puno lakše za postaviti, puno lakše za skinuti, ostavljaju skoro ništa nereda, a nisu ništa mnogo skuplje od normalnih tapeta. Tapete od tkanina su bolje kvalitete, ali njih ćete morati dulje i mukotrpnije postavljati.

Mnogi misle da tapete nisu ekološki prihvatljive i neki misle da su one čak i opasne za kućanstvo. To nikako nije istina. Pozadine za zidove su danas kontrolirane od strane zdravstvenih udruga i šansa da nađete neki jako loši element (obično nešto hlapljivo) je zapravo jako malena.

Kupujte tapete u rolama kodonih koji imaju veleprodaju i svakako se raspitajte o pogodnostima. Bitno je da prođete jeftino, ali i da nabavite tapetu dobre kvalitete. Kakve sve tapete možete nabaviti, pitate se? Pa, uvijek postoje različite tapete po pitanju materijala: papirnate, plastične, tkanene, one od metalnih mrežica… Po pitanju boja, izaberite svjetle tapete da proširite prostor i tamne kako biste negdje dodali akcent.

Za svaku prostoriju kupite tapete koje su u skladu s njom

Za dječje sobe idealne su šarene i vesele pozadine za zidove, a 3D naljepnice na njima su također sve popularnije. Tapete sa dezenima svakako su najčešći izbor zato što vaši maleri ne mogu precizno nacrtati određene uzorke na zid. Odaberite dezene s motivima krugova kako biste uredili prostor u mirnoj atmosferi, s kvadratima i pravokutnicima kako biste dodali fokus i oštrinu. Ako se odlučite za neke „imitacije“ kao tapete koje prikazuju neku teksturu, dobro razmislite kako će ta tekstura izgledati s ostatkom vašeg namještaja. To svakako može predstavljati problem.

Nemojte se bojati tapeta: one su jeftin i praktičan način da podignete raspoloženje određene sobe bez da se odlučite za nešto što je trajno!