Putujte bez brige uz krovne kutije

Putovanje na daleke destinacije može predstavljati avanturu. No, također može biti stresno i samo po sebi. Stres je time veći ako u automobilu nemate dovoljno mjesta, pa morate smišljati nove i kreativne načine pakiranja stvari u auto, koji često utječu na sigurnost i vidljivost u vožnji. Ipak, uz krovne kutije, putovanje je lakše, a pakiranje jednostavnije.

Stoga svakako prije puta nabavite i sebi jednu, kako biste lako mogli sa sobom ponijeti sve što vam je potrebno.

Odaberite odgovarajuću krovnu kutiju

Kod odabira krovne kutije, važno je da odaberete model koji odgovara vašem krovnom nosaču. Ako nemate krovni nosač, onda je proces kupnje nešto lakši, jer se krovna kutija i nosač mogu kupiti zajedno, što barem osigurava da si modeli međusobno odgovaraju. 

Kod kupnje nosača važno je da obratite pozornost na tip krova i automobila koji imate, s obzirom da će ta dva podatka utjecati na to koje nosače možete i ne možete na njega postaviti. Ako se potraga za krovnim nosačima čini komplicirana, poslužite se internetskim upitnicima, u koje možete unijeti marku, tip i verziju vozila koje imate te kao rezultat dobiti sve odgovarajuće modele nosača za krovne kutije.

Birajte pametno dodatak za automobil

Krovne kutije direktno će utjecati na potrošnju i buku u vožnji, pa stoga morate pripaziti na to koji ćete model kupiti. U pravilu, što je krovna kutija više aerodinamična, to će manje buke i dodatne potrošnje goriva stvarati tijekom vožnje. 

Uz to, dobro je obratiti pozornost i na debljinu stranica, što također može utjecati na buku koja se stvara tijekom vožnje. Što su one deblje, to će manja biti buka. Uz to, planirate li krovnu kutiju koristiti često, uložite u one s UV premazom, koji će je štititi od negativnih utjecaja sunca.

Sigurnost od krađe krovne kutije

Ako će vaš auto biti parkiran na javnom prostoru, veoma je važno da osigurate krovnu kutiju. Prije svega, dobro je imati model koji se može zaključati tako da bez ključa nije moguće pristupiti stvarima. 

U posljednjih nekoliko godina također je zabilježeno nekoliko krađa cijelih krovnih kutija, pa je stoga dobro pronaći model koji se može zaključati na krovne nosače. Ovo je pogotovo bitno planirate li automobil parkirati na otvorenom preko noći ili tijekom nekoliko dana.