Razne vrste kozmetike za kosu

Kozmetika za kosu dijeli se prema tipu kose i stanju kose

Još su stari Grci smatrali kako se u kosi nalazi snaga pa ne čudi što danas mnogi veliku pažnju posvećuju odabiru kozmetike za kosu koji će omogućiti zdravu, njegovanu i blistavu kosu. Kao i kada je riječ o njezi kose, i kozmetika za kosu dijeli se prema tipu kose i stanju kose. Tako je na tržištu moguće pronaći šampone za suhu kosu, za oštećenu kosu, za farbanu i lomljivu kosu i slično. Izbor je velik i važno je dobro odabrati s obzirom na potrebe kose.

Postignite dugotrajne rezultate na kosi

Kako bi vam kozmetika za kosu omogućila dugotrajne rezultate važno je slijediti nekoliko savjeta, a evo i koji su:

  1. odaberite šampon primjeren vašem tipu kose i ispravno ga koristite (ne nanosite ga ni previše ni premalo, temeljito ga isperite vodom)
  2. često perite kosu, ali s manjim dozama šampona
  3. tijekom nanošenja balzama za kosu nježno raščešljajte kosu (koristite češalj sa širokim zupcima)
  4. nakon odlaska na bazen operite kosu šamponom kako biste neutralizirali štetne učinke bazenskog klora

Riješite se prhuti uz kvalitetne šampone

Mnogi se bore s problemom nastajanja masne ili suhe prhuti na kosi i često posežu za raznim preparatima koji obećavaju rješavanje njihovog problema. Kao jedan od učinkovitijih šampona za rješavanje prhuti pokazao se onaj s propolisom.

Video: Najbolji šamponi protiv prhuti – gornji šamponi protiv prhuti

Naime, propolis svojim djelovanjem čisti kožu vlasišta i uklanja prhut te sprječava njezin ponovni nastanak. Šampon s propolisom ujedno čini kosu mekanom, punom i sjajnom.

Smanjite lučenje sebuma

Uz prhut, drugi najčešći problem koji ljudi imaju s kosom je pojačano lučenje sebuma. U rješavanju ovog problema dobrim se pokazao šampon od oraha koji svojim aktivnim sastojcima uklanja višak sebuma i pomaže u ponovnom uspostavljanju prirodne ravnoteže kose i vlasišta. 

Kozmetika za kosu - šampon
Šampon od oraha uklanja višak sebuma

Upotrebom ovog šampona i ostale kozmetike za kosu na bazi oraha kosa duže ostaje čista i vremenom dobiva lakoću, volumen i čvrstoću te postaje sjajnija, a cjelokupna frizura postojanija.

Prirodna zaštita kose

Ukoliko imate suhu, tanku i oslabljenu kosu koja je posljedica bojenja, ondulacije ili loših klimatskih prilika, šamponi s koprivom su pravo rješenje za vas. Oni na površini svake vlasi ostavljaju posebne proteine koji obnavljaju zaštitni omotač i neutraliziraju elektrostatički naboj koji je također čest problem.

Ako niste sigurni koja vrsta kozmetike za kosu je za vas najprikladnija, posavjetujte se s prodavačima i specijaliziranim trgovinama koji će vam svakako pomoći savjetom.