Sportske kamere sve su popularnije kod ljudi

Sportske kamere snimaju vas u akciji

Napredak tehnologije donosi nam sve bolje uređaje malih kapaciteta, a jedan od danas najpopularnijih su zasigurno sportske kamere. I dok su u prošlosti kamere bile masivne s velikim objektivima, danas je stvar potpuno drugačija i akcijske kamere odlične kvalitete slike mogu vam stati u džep.

Sportske kamere
Sportske kamere mogu snimati i pod vodom

Zasigurno ste čuli za GoPro kamere, koje su ujedno i pokretač ovog trenda sportskih kamera. Namijenjene su za snimanje sportova i stvaraju odličnu kvalitetu videa u uvjetima kada se kadrovi brzo mijenjaju. Tako ih možete montirati na svoju glavu dok igrate nogomet ili planinarite, ili pak staviti na biciklu i snimati vožnju. Mogućnosti su mnogobrojne, a više o njima saznajte u nastavku teksta.

Što su sportske kamere?

Kako bi započeli tekst na ovu temu, bitno je da karakteriziramo što su one zapravo. Navesti ćemo neke njihove karakteristike, a to su:

  • mala veličina
  • dugotrajna baterija
  • odlična kvaliteta fotografije i fokus
  • pristupačna cijena

Sportske kamere mogu se montirati na biciklu, automobil, pa čak i drona ili kućnog ljubimca. Lagane su i malene, a dolaze uz razne dodatke koji će montažu maksimalno olakšati.

Odabir kvalitetne sportske kamere

Prilikom odabira morate poznavati neke ključne pojmove i obratiti pažnju na njih. Neke od najvažnijih su:

  • FPS – broj sličica koje kamera snima u sekundi. Što je veći broj, to će video biti brži i neće imati „blokiranje“ slike. Ima kamera koje snimaju 240 slika u sekundi, a ima i onih od svega 30. Takve su namijenjene više za statične i spore kadrove.
  • Rezolucija videa – Druga bitna stvar na koju morate pripaziti je rezolucija, tj. veličina videa. Današnji standard je 4K video, a minimum bi trebao biti Full HD.
  • Dodatna oprema – Postoje kamere koje automatski dolaze s dodatnom opremom, a postoje i one koje dolaze bez. Nemojte da vas niža cijena sportske kamere prevari, jer dodatci koji se dodatno plaćaju mogu biti skupi, a neophodni, poput kućišta za vodootpornost.

Jeftine sportske kamere SJCAM

Ako ste ograničeni budžetom, tada definitivno nećete gledati neke poznate brendove. Odličan odabir za vas su jeftine sportske kamere SJCAM, koje za sasvim pristupačnu cijenu nude odlične uvjete rada i savršenu kvalitetu slike.

Sportska kamera SJCAM SJ10 Pro

Kako bi zabilježili bitne trenutke s putovanja, događanja ili pak snimili zanimljivi sportski video, ove kamere će vam sve to omogućiti u HD kvaliteti slike. Prilikom odabira obratite pažnju na karakteristike određenih modela i odaberite onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama, bilo da vam je cilj snimati brze video zapise ili statične kadrove.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.