Ugodnija vožnja uz uredne stvari u prtljažniku

Univerzalno korito prtljažnika

Svi vi koje ste često u automobilu, vjerojatno ste upoznati sa sljedećom situacijom. Odete u trgovinu, kupite mnoštvo namirnica, potrpate ih u vrećicu i tu vrećicu stavite u prtljažnik, nadajući se da će ostati u istom položaju. No, vrlo često to ne bude tako. Vrećica se tijekom vožnje izvrne i namirnice lete po cijelom prtljažniku, što možete i čuti dok vozite.

Srećom, postoji vrlo jednostavno i elegantno rješenje za takve situacije, a to je korito prtljažnika za auto. Ono će vam omogućiti da stvari bez problema stignu na odredište u onom stanju u kakvom ste ih ostavili.

Univerzalno korito prtljažnika
Univerzalno korito prtljažnika

Lako prevoženje stvari u prtljažniku

Ako često prevozite razne stvari ili predmete u prtljažniku, svakako si nabavite korito prtljažnika za auto. Može biti napravljeno od različitih materijala, no najčešće su gumeni. Guma je odličan materijal jer se vrlo lako može očistiti i u većini slučajeva gumeno korito prtljažnika možete očistiti pod mlazom vode. Osim toga, pruža odličnu podlogu po kojoj predmeti neće kliziti. 

U trgovinama s autoopremom možete pronaći dvije vrste:

  • Tipsko korito prtljažnika
  • Univerzalno korito prtljažnika

Svaki vozač mora odlučiti koji mu više odgovara, a bez obzira za koji se odlučite, bit će vam odličan dodatak u automobilu.

Tipsko korito prtljažnika

Tipsko korito prtljažnika možete uglavnom pronaći u specijaliziranim trgovinama s autodijelovima, ali i u brojnim online trgovinama koje često imaju vrlo široki spektar ponude. Karakteristična su po tome što su točno prilagođena svakom modelu automobilu, tj. svakom prtljažniku. Često sadrže i dodatne kukice ili čepove kojima se mogu dodatno pričvrstiti. 

Tipsko korito prtljažnika
Tipsko korito prtljažnika

Ovakvi modeli su uglavnom nešto skuplji, no odlučite li se za njih, možete biti sigurni da će savršeno pristajati vašem automobilu te da jednom kada ih postavite, ostat će na mjestu.

Univerzalno korito prtljažnika

Univerzalno korito prtljažnika za auto je ono napravljeno od nekih univerzalnih dimenzija te neće na isti način pristajati u svaki prtljažnik. Ovisno o njegovoj veličini, u nekima će zauzeti veći, a u nekima nešto manji prostor.

Zbog toga što dolaze u univerzalnim dimenzijama, lakše su dostupni te ih često možete pronaći i u trgovinama u kojima ih ne biste niti očekivali, poput većih supermarketa.

Jeftiniji su od tipskih varijanti, a mnogima su i više nego prihvatljivo rješenje koje će im pomoći u lakšem i sigurnijem prevoženju stvari automobilom.