Veća izdržljivost čeličnih naplataka

Automobili koje danas vidimo na cestama, pogotovo noviji modeli, često su vrlo atraktivnog izgleda. Proizvođači se trude na razne načine svoje modele učiniti atraktivnima kako bi privukli nove kupce. Prije svega, cjelokupnim dizajnom nastoje stvoriti vozila za kojima će se ljudi okretati na cesti. Naravno, postoje i razne sitnice koje ih također mogu učiniti još atraktivnijim.

Primjerice, zatamnjena stakla, razni sitni ukrasni dijelovi po karoseriji, ali i naplatci mogu u tome pomoći. Na novijim modelima se gotovo uvijek nalaze aluminijski, zbog svojeg atraktivnijeg izgleda. No, oni koji traže veću izdržljivost, radije će se odlučiti za čelične naplatke.

Dugotrajnost čeličnih naplataka

Čelični naplatci spadaju u skupinu dugotrajnih proizvoda i to je njihova glavna prednost u odnosu na aluminijske. Čelik je sam po sebi vrlo čvrst materijal i zbog toga se koristi i pri njihovoj izradi. A dugotrajnost i izdržljivost vozačima najviše trebaju pri vožnji zimi. Tada na snijegu često ima puno snijega, leda, soli i sve to može imati loš utjecaj na aluminijske naplatke.

Sve to neće imati nekog utjecaja na čelične naplatke i bez obzira na vrijeme, oni će biti čvrsti kao i prvog dana. Mnogi ih zato koriste kao rezervne naplatke na kojima imaju zimske gume. I zato u zimsko vrijeme jednostavno zamijene svoje ljetne gume i aluminijske naplatke sa zimskim gumama na čeličnim naplatcima.

Ukrasite ih ratkapama

Razlog zašto mnogi čelične naplatke nemaju cijelo vrijeme na svom automobilu je njihov izgled, odnosno nisu dovoljno atraktivni. Za razliku od aluminijskih, koji su danas na tržištu dostupni u mnoštvu različitih dizajna i oblika, čelični su poprilično limitirani po tom pitanju. To znači da ćete pronaći tek mali broj nešto drugačijih dizajna, ali to neće biti dovoljno da ih se može nazvati atraktivnim.

Ratkape mogu jednim dijelom ipak taj problem riješiti. Riječ je o ukrasnim dijelovima koji prekrivaju čelične naplatke i koji izgledaju ipak nešto zanimljivije. Dolaze u puno više različitih dizajna i lako su dostupne u trgovinama s auto dijelovima.

Stoga, ako želite načiniti neki kompromis, ta kombinacija bi vam mogla biti odlična opcija. Na automobilu ćete imati vrlo izdržljive čelične naplatke, a ratkape će ipak dodati određenu dozu atraktivnosti cjelokupnom izgledu.